Kalkoenfilet op de wijze van Languedoc

 

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

  • kalkoenfilet300 g
  • aubergine200 g
  • tomaat1
  • champignons100 g
  • margarine15 g
  • maïszetmeel (eventueel)1 kl
  • peterselie2 takjes
  • knoflook1 teentje
  • peper
  • zout

 

BEREIDING

  1.  Maak de groenten schoon. Snij de tomaat in stukjes. Snij de champignons in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik.
  2.  Rooster de kalkoenfilet in een grillpan. 
  3.  Verhit de margarine in een pan en voeg de groenten en de knoflook toe. Kruid met peper (en zout). Laat even stoven. 
  4.  Bind het groente nat eventueel met het maïszetmeel. 
  5.  Verdeel de kalkoenfilets en de groenten over de borden en werk af met peterselie.

 

Recept van Anja Knaeps