Brood in de omnia pan

Ingrediënten  voor het bakken van 1 brood

2 1/2dl water
1 el olijfolie of maisolie
1 snuifje zout
1 el honing of suiker
1 ½ zakje droge gist
1 l tarwemeel
Tarwezemelen of paneermeel

Werkwijze

Verwarm het water tot ongeveer 40 – 45°C. Voeg de olie, het zout en de suiker (of honing) toe en roer het mengsel tot alles is opgelost.
Strooi de droge gist rechtstreeks in het mengsel en voeg de helft van het tarwemeel toe. Voeg de rest van het meel in kleine beetjes toe en verwerk de ingrediënten tot een soepel deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten onder een handdoek zodat het kan rijzen.
Beboter de de Omniapan en bestrooi deze met de tarwezemelen of het paneermeel.
Kneed het deeg nogmaals soepel. Vorm het deeg vervolgens tot een lange rol die rond de binnenzijde van de vorm past. Leg de deegrol in de vorm en laat het deeg nog eens 60 minuten rijzen onder het deksel van de omniapan.
Bak het brood op een lage temperatuur gedurende 30 minuten tot de korst hard en droog is. 
Het brood is klaar als het hol klinkt wanneer je erop klopt. 
Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. 
Ervaring zegt wel dat je beter kiest voor een middelmatige tot lage vlam.  

Recept van Eva Van Landeghem