Courgettespaghetti a la putanesca
Ingrediënten voor 4 pers :
- 2-3 courgettes (of courgetteslierten)
- 75 g ansjovis
- 75 g Parmezaanse kaas
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 dl olijfolie
- 75 g zwarte ontpitte olijven
- 4 tomaten
- 2 kipfilets
- Peper en zout
Bereidingswijze :
- Spoel de kipfilet proper en dep goed droog
- Snij de kipfilets in fijne blokjes en bak ze goudbruin in de pan. Kruiden met kippenkruiden en houdt ze warm
- Pel de sjalotjes en snipper fijn
- Hak de kappertjes en olijven grof
- Snij de ansjovis in fijne reepjes
- Pel de tomaten, haal de pitjes eruit en hak het vruchtvlees grof
- Was de courgette, snij de uiteindes eraf en maak er, raps met een mandoline de spaghettislierten
- Wok de courgetteslierten net niet beetgaar
- Pel de knoflook, pers dit fijn
- Verhit wat olijfolie en stoof de knoflook, sjalot, ansjovis, kappertjes, olijven en tomaat toe en laat dit 5-10 minuten stoven. Wel dient regelmatig geroerd te worden!!
- Voeg de courgettespaghetti en de kippenblokjes toe, kruid met peper en zout en verhit nog even mee, verdeel over 4 borden en verdeel er de Parmezaanse kaas over
Recept van Anja Knaeps