Scampi diabolique
Ingrediënten (2 pers) :
- 10 gepelde scampi’s maat 16/20
- 1 sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 10 cl room
- 1 tomaat
- 25 ml witte wijn
- 1 eetlepel olijfolie
- cayennepeper
- zwarte peper
- zeezout
- boter
- 1 eetlepel peterselie om te garneren
Bereidingswijze :
- Pel de sjalot en het teentje knoflook en snipper beide fijn
- Stoof de sjalot- en looksnippers aan in olijfolie
- Voeg kerrie- en paprikapoeder toe en laat even meestoven
- Blus met de witte wijn en roer er de room en de ketchup door
- Kruid met cayennepeper en zout
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes
- Bak de scampi’s aan in hete boter en kruid met zwarte peper en zeezout
- Verdeel de saus over de voorverwarmde borden of kommetjes en schik de scampi’s er op
- Werk af met de tomatenblokjes en fijngesnipperde peterselie
Recept van Anja Knaeps